Thursday, May 7, 2009

mSg

MsG kAT bWh ni aKu dPt dRi mBeR fS. aFta aK bCe tHeN aK LtK LeR dLm bLoG ni tOk kOrGnYeR iNfOrMAtiOn, sO bAcE n tHeN sBr2KaNLa kLo rSe mSg ni bToL eH...

Ini adalah benar...sila bce sehingga habis...dan tlg sebarkan kepada seberapa byk org yg bole


Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh...

Ini adalah surat wasiat dari penjaga makam Nabi Muhammad SAW iaitu Sheikh Ahmad Maeine (Saudi Arabia).

Pada suatu malam ketika membaca Al-Quran di makam Rasulullah SAW.
Selepas membaca lalu hamba tertidur. Dalam tidur hamba bermimpi didatangi Rasulullah SAW lalu ber sabda kepada hamba,dalam 60 000 orang yang meninggal dunia di zaman ini tiada seorang pun yang matinya dalam keadaan beriman.

(a) isteri tidak mendengar kata suami.
(b) orang kaya tidak lagi bertimbang rasa.
(c) orang tidak lagi berzakat dan tidak membuat kebajikan.

Oleh itu wahai Sheikh Ahmad, hendaklah kamu menyedarkan keada orang islam ini supaya membuat kebajikan kerana hari penghabisan (Qiamat) akan tiba di mana bintang akan terbit dari langit, sesudah itu matahari akan turun di atas kepala.

PESANA HAMBA INI
(a) berselawat-untuk junjungan Nabi kita Muhammad SAW.
(b) bertaubatlah-dengan segera sementara pintu taubatmasih terbuka.
(c) bersembahyanglah
(d) berzakat -jangan ditinggalkan
(e) menunaikan fardhu haji-bila berkemampuan.
(f) jangan menderhaka kepada kedua ibu bapa.

UNTUK MAKLUMAN
1. Seorang saudagar dari bombay telah menerima surat ini dan beliau telah mencetak sebanyak 20 salinan dan mengirimkan kepada orang lain, dia kemudiannya dianugerahi ALLAH dengan mendapat keuntungan yang besar dalam perniagaannya.

2. Seorang hamba ALLAH telah menerima surat ini tetapi tidak mengendahkannya dan menganggap wasiat ini palsu, maka selang beberapa hari kemudian anaknya meninggal dunia.

3. Pada tahun 1977 Tun Dato Mustapha bekas Ketua Menteri Sabah menerima wasiat ini kemudian mengarahkan setiausahanya mencetak sebanyak 20 salinan dan menghantarnya kepada orang lain, maka selang beberapa hari kemudian dia telah mendapat hadiahdari kebajikan masyarakat di Malaysia Timur.

4. Tan Sri Ghazali Jawi, bekas menteri besar perak secara tidak langsung dipecat dari jawatannya kerana apabila beliau menerima wasiat ini beliau terlupa mencetak 20 salinan untuk disebarkan kepada orang lain tetapi beliau telah menyedari kesilapannya lalu beliau mencetak semula wasiat ini dan mengirimkannya kepada orang lain, beberapa hari kemudian beliau telah dilantik menteri Kabinet Perdana Menteri.

5. Zulfikar Ali Bhuno telah menerima surat wasiat ini dan tidak percaya akan kebenarannya juga menganggap palsu lalu membuangnya ke dalam tong sampah. Seminggu kamudian beliau telah dijatuhkan hukuman pancung sampai mati.

6. Di terengganu,seorang pekerja bengkel kenderaan telah menerima wasiat ini dari pengirim yang tidak dikenali yang datangnya dari perak lalu beliau membuat sebanyak 20 salinan seperti yang dituntut. Alhamdulillah dia dianugerahkan oleh ALLAH seorang gadis berakhlak mulia seperti yang dituntut oleh islam. Baginya anugerah ini paling agung dan tidak ada tandingannya.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails